kennisplein.jpg

 

Het Kennisplein

Woensdag 11 mei kwam minister van sociale zaken Lodewijk Asscher op bezoek in Tilburg. Hij wilde ook kennismaken met de logistieke hotspot Midden-Brabant. Want de logistiek ontwikkelt zich hier in hoog tempo tot een high tech-sector met grote toegevoegde waarde en vooral ook: een sector die goede kansen biedt aan ambitieuze jonge mensen.

Eén van de sterke punten van Midden-Brabant is de goede samenwerking van ‘de 3 O’s’: Overheid (gemeenten) Onderwijs en Ondernemers weten elkaar prima te vinden en dat bevordert de groei en bloei van deze ‘booming’ sector. Die samenwerking blijkt opnieuw op de Dag van Transport en Logistiek op zondag 29 mei (op industrieterrein Vossenberg ll). De sector presenteert zich dan trots aan het publiek uit de regio en de bedrijven en het onderwijs organiseren samen het Kennisplein.

Ben je geïnteresseerd in je mogelijkheden in de (high tech) logistieke sector, dan kun je op het Kennisplein informatie krijgen over de opleidingen, stageplaatsen en vacatures. Het Kennisplein is niet alleen interessant voor leerlingen van havo of vwo of voor mbo- en hbo-studenten, ook leerlingen van de basisschool en hun ouders kunnen informatie halen over beroepsopleidingen, bijvoorbeeld in het vmbo. En zoek je werk? Op het Kennisplein worden ook banen aangeboden! Voor elk wat wils!

Op het Kennisplein zie je hoe we werken in de logistiek en we bieden concrete vacatures en stages aan: van mbo- tot universitair niveau, en of het nu om de ICT gaat, om HR, om planner, marketing of chauffeur – in de logistiek kun je voor al die banen terecht.

Bedrijven die zich presenteren op het Kennisplein zijn o.a. Rhenus Logistics, Schenker Logistics, Logistic Force Recruitment en Jong Logistiek Nederland. Vanuit het onderwijs zijn in elk geval aanwezig: ROC Tilburg met de School voor Logistiek en Mobiliteit, de NHTV en het Vakcollege Tilburg.

Ook de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat op het Kennisplein.

Minister Asscher is van Sociale zaken en tijdens zijn bezoek sprak hij zijn zorg uit over de werkgelegenheid in de logistiek, bijvoorbeeld vanwege de robotisering. Maar omdat de sector in onze regio goed inspeelt op de high tech-ontwikkelingen, zijn robotisering en ICT geen bedreiging maar een kans. En Midden-Brabant grijpt die kans met beide handen aan! Als jij daaraan wilt meewerken, kom dan kijken op het Kennisplein, op de Dag van Transport en Logistiek.